Gašpo
 O nás
  Prodejny
  Výrobky
  Ceník
 Kontakt

GÁŠEK RADIM
PODEŠVA JAN
Vsetínská 95
756 05 Karolinka
Tel./fax: 571 450 264

IČO: 45225966
DIČ: CZ6209040805

Fazole jedlé bílé




Spotřební balení - g
- 500 g

Obchodní balení - ks/kg
- 24 ks / 12 kg

PŘÍPRAVA FAZOLOVÉ POLÉVKY
1 a 1/2 l vody, 100g fazolí, 40g tuku, 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sůl, ocet, mletá paprika, pepř, pažitka.
Den předem namočené fazole ve studené vodě uvaříme v té samé vodě doměkka. Na polovině tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku. Vmícháme do ní půl lžičky mleté papriky, rozředíme, přidáme do vývaru s fazolemi, vše promícháme a dobře povaříme. Hotovou polévku osolíme, okyselíme, opepříme. Je možno vložit i trocha osmažených koleček klobásy.

 
(c) Dan Špaňhel, 2004